diumenge, 12 d’abril del 2020

Les defenses venecianes

Aquest missatge té per principals destinataris els jugadors, però qualsevol lector pot aprofitar l'avinentesa i donar la seva opinió. El mapa d'aquí a sota representa els territoris controlats per Venècia cap a la fi del 1714, bàsicament la península de Morea (=Peloponès) i les Illes Jòniques. Hi ha d'altres enclavaments venecians arreu de la costa de l'Adriàtic, però aquí no vénen al cas.

Poseu-vos en la pell del capità general venecià en aquesta zona, Daniele Delfin. Tens a la teva disposició 10 places fortes i una guarnició total de 7 regiments d'infanteria regular (900 homes o 18 figures cadascun), 2 regiments d'infanteria irregular (600 homes o 12 figures cadascun) i un esquadró de cavalleria irregular (200 homes o 4 figures). A totes les places fortes hi ha una bateria d'artilleria, excepte a Nàuplia i Corint on n'hi ha 2.

Per a estalviar-vos maldecaps, jo ja hi ha fet un desplegament més o menys equitatiu, però en podeu ordenar els canvis que vulgueu.

Veureu que també s'hi especifica quins vaixells hi ha a cada port; de moment, no en feu cas i centreu-vos només en les tropes a peu.

Cal tenir en compte que a cada població hi ha també una milícia civil a peu i a cavall, de força d'antuvi desconeguda (pot ser tan poqueta cosa com 300 homes armats, o arribar als 1.500; l'atzar ho decidirà quan calgui mobilitzar-la).