divendres, 13 d’octubre del 2023

A la caça del Tresor

Entre Florida i les Bahames, 11 de Gener de 1716

Conclosa una nova profitosa campanya comercial al Carib, l'estol de la CCIOc va posar proa els estrets de Florida, amb ànim d'iniciar el retorn a Europa; durant la seva darrera escala a Jamaica, emperò, les notícies escoltades van fer pensar que potser pagaria la pena demorar-se una mica a les aigües somes entre Florida i les Bahames.

D'acord amb els rumors, gran part de la Flota del Tresor espanyola s'havia enfonsat per allà, uns pocs mesos enrere, durant un violent huracà. Durant aquest temps s'hi van muntar diverses expedicions per rescatar tripulants i (sobretot) tresors, però hi havia el convenciment que encara hi restava molta cosa per descobrir. Vista la perspectiva, i com que de totes formes havien de passar per allà per tornar a Europa, els capitans van acordar d'inspeccionar un grupet d'illetes especialment prometedores.

Com no podia ser d'altra manera, l'operació de rescat de tresors va ser qualsevol cosa menys fàcil, doncs aquelles aigües eren territori de caça de l'afamat corsari Amaro Pargo, dos de quins vaixells estaven patrullant la zona amb idèntiques intencions.

I a fe de Déu que s'ho prengueren força malament en comprovar que, a diferència dels catalans, no eren capaços de trobar cap tresor!

En aquest video de YouTube podreu presenciar l'encontre complet:

Comptat i debatut, no va ser un mal dia per a la CCIOc! Els tresors trobats compensaven a bastament els danys patits per la goleta "El Pobre", i triplicaven el valor de la càrrega total.