divendres, 4 de desembre del 2020

Això va de bo

Mar Egeu, 8 d'Abril del 1715

Nota personal: tal com està evolucionant aquesta maleïda pandèmia, no acabo de veure clar si podrem trobar-nos de nou per a jugar, almenys a curt termini; però com que els participants m'ho demanàveu, torno a engegar la maquinària de la campanya, a veure si tenim sort i la cosa afluixa.

Es recomana d'estudiar atentament el mapa dels moviments produïts aquesta primera setmana d'Abril del 1715, i de no deixar-se enganyar per l'aparentment erràtica profusió de línies verdes que s'hi veuen.

Si us poseu en la pell de les autoritats venecianes a Morea, us ha de resultar especialment digna de preocupació la línia verda que parteix de 15.4 Gal·lípoli i que, com podeu veure, es bifurca poc després; una de les variants va a parar a Salònica (que sabeu que és el punt de concentració d'un gran exèrcit otomà), mentre que l'altra progressa en direcció sud fins arribar a les Illes Cíclades.

Heu conegut que aquesta última representa una enorme flota de guerra otomana, que compta amb 6 navilis de línia i 6 grans galions, a més d'una vintena de naus menors. Com seria abans d'escindir-se en dos?

Comparativament, la resta de moviments que observeu al mar són de petits estols, de risc negligible per a la vostra flota estacionada a 9.14 Kythera.