diumenge, 21 de febrer del 2021

L'Aga dels jeníssers, a Tebes

Mar Egeu, 12 d'Abril del 1715

Nota personal: reprenc la campanya per insistència dels participants, bo i que encara no s'acaba de veure quan acabarà aquesta maleïda pandèmia...

Profundament amoïnades per la lenta però imparable evolució dels esdeveniments, les autoritats venecianes han fet reforçar la guarnició de Corint, més que duplicant la seva força, que ara consta de quatre regiments d'infanteria (mercenaris alemanys i suïssos), un esquadró de cavalleria nadiua grega i dues formidables bateries pesants.

Alhora, han ordenat la flota estacionada a l'illa de Kythera (entre el Peloponès i Creta) de mantenir posicions i acceptar un eventual encontre amb la flota otomana que s'hi acostava, quina darrera posició coneguda era a 12.12 (Illes Cíclades).

Aquestes darreres ordres han resultat innecessàries, doncs la flota otomana només cercava la provocació, aparentment; tot girant cua de sobte i posant proa a Salònica.

Aquesta maniobra de distracció ha servit perquè la segona fracció de la flota, de bon principi estacionada a Salònica precisament, hagi aprofitat per a embarcar gairebé 30.000 soldats i desembarcar-los a Tebes. Segons estimacions dels espies a sou de Venècia, la força desembarcada consta d'una trentena de regiments de jeníssers i una dotzena d'esquadrons de sipahis, a més d'incomptables canons. L'expedició és encapçalada per Kürt Hasan Aga, general suprem dels jeníssers.