dilluns, 5 d’abril del 2021

Setge de Corint (3)

Setmana del 29 d'Abril al 5 de Maig

Havent pres possessió de Lepant (=Naupaktos), l'exèrcit del Bölük Paixà roman a la ciutat conquerida, sense fer encara cap nou moviment. Sembla estar-s'ho prenent amb calma...

En canvi, el setge de Corint pren un nou i dramàtic rumb quan finalment les bateries pesants otomanes acaben obrint una important bretxa en les defenses de l'Acrocorint. Sense molestar-se a escoltar ofertes de negociació dels defensors, el Gran Visir ordena aleshores un assalt general a la fortalesa.

La batalla que segueix és terrorífica; defensant-se amb obstinació baluard per baluard i carrer per carrer, els venecians causen una gran mortaldat entre els assaltants, abans no són finalment reduïts i esclafats per l'enorme massa de soldats otomans. La guarnició veneciana és executada sense pietat ni excepcions, i els vilatans que s'havien refugiat rere les muralles són reduïts a l'esclavatge. Per la seva banda, els otomans hi pateixen l'esgarrifosa xifra de 1.550 baixes, però això no sembla amoïnar pas gaire al Gran Visir.

Corint ha caigut.