dijous, 1 d’abril del 2021

Setges de Corint i Lepant

Setmana del 22 al 28 d'Abril del 1715

Havent escapat de la pinça otomana, la flota veneciana retrocedeix prudentment al port de Cefalònia; havent perdut només la fragata "San Pietro Apostolo", necessita refugiar-se a port per reparar els greus danys soferts pel navili "Aquila Valiera", però també per recondicionar el navili otomà capturat i assignar-l'hi nova tripulació. La flota otomana es limita a reagrupar-se al voltant de Kythera i sostenir la posició guanyada.

Mentrestant, prosegueix amb tota virulència el setge de Corint, amb 4.000 homes defensant la plaça enfront un exèrcit assetjador de gairebé 40.000 guerrers de totes les armes. NOTA: en aquest segon torn, les quatre bateries otomanes segueixen sense obrir cap bretxa encara i el setge continua.

Finalment, l'exèrcit comandat pel Bölük Paixà acampa a les portes de Lepant (Naupaktos, en grec) i commina la població a capitular, sota promesa de respectar vides i hisendes si així ho fan. En veient l'enorme força que els està asstejant (no menys de 18.000 homes de totes les armes), els 700 defensors rendeixen la plaça i són autoritzats a evacuar-la. Els vençuts opten per refugiar-se a la veïna Patras, abord d'un petit estol de barques de pesca.

Lepant ha caigut.