dissabte, 27 de juny del 2020

Esdeveniments aleatoris

Setmana del 25 de Febrer al 3 de Març del 1715

Dels esdeveniments aleatoris de la setmana passada, observereu que només vaig dramatitzar el que afectava Venècia, perquè semblava el més fàcil de plasmar en una escena, i també perquè afectava més directament la nostra campanya. Però els altres esdeveniments també s'han produït i, en major o menor mesura, poden acabar afectant el nostre entorn.

Reflectint això darrer, observeu que les localitzacions d'esdeveniments de la setmana passada veuen ara incrementat el seu nivell de caos de 5 a 6, amb la qual cosa la probabilitat d'una nova incidència augmenta del 5% al 10%. Cal fer esment del cas de Baviera, que la setmana passada va donar resultat positiu i em vaig oblidar de llençar-ne daus per l'esdeveniment; per aquest motiu, l'hi he incrementat igualment el nivell de caos, per compensar l'oblit.

Hi he afegit un nou esdeveniment addicional: l'alçament jacobita a Escòcia, que s'hauria de produir cap a la segona meitat de l'any. Si en sabeu d'altres que històricament es van produir (que si la pesta de Marsella, el terratrèmol de Lisboa, etc. etc. etc.) m'ho dieu.

Anem ara pels esdeveniments de la setmana del 25 de Febrer al 3 de Març del 1715. Aquests en són els resultats:

Aquest cop hi tenim 3 resultats positius: a la Península Ibèrica, Baviera i "altres estats europeus" (Dinamarca, Suècia, Polònia-Lituània, Rússia, el Bàltic...). No n'hi ha cap que em suggereixi res de forma immediata; però podria semblar que "Enemistar-Elements" per acció d'un PNJ a Espanya podria implicar algun tipus de crisi a Palau. De Baviera no en sé prou a hores d'ara com per poder interpretar aquest tarot de daus, i "Llevar-Desitjos" en d'altres estats europeus podria fer referència a Polònia, on em penso que hi havia una crisi dinàstica; en el sentit que les aspiracions d'algun pretendent queden tallades de soca-rel, potser?

D'antuvi no sembla que ens hagin d'afectar directament; però si pensem en el problema dinàstic de la nostra pròpia princesa Elisenda, com ja va insinuar l'Àlex dissabte passat, potser sí que algun d'aquests esdeveniments podria influir la nostra imagi-Nació.

Brainstorming, brainstorming!

5 comentaris:

Acronim ha dit...

Històricament, al mes de febrer de 1715 Espanya i Portugal tancaven la seva part dels acords d'Utrecht... No sé aquí com ho porten, però aquesta tirada sembla indicar que no van per bon camí.

Històricament Portugal va ajudar Venècia en aquesta guerra amb una bona flota, però potser no hagués pogut si no tenia ben tancada la pau amb Espanya!





Soldadets ha dit...

Molt murri, tu ;)

M'agrada la idea. Podem suposar que hi ha dificultats per tancar la pau entre Espanya i Portugal (potser algun rotllo de fronteres a les Amèriques? ho podríem investigar).

D'altra banda, sembla ser que Baviera estava ocupada per les tropes austríaques, i el gran duc Maximilià (aliat de França) estava exiliat a Versailles. El tractat de Rastatt, després ratificat pel de Baden, estipulava la retirada de les tropes austríaques i el retorn del duc Maximilià. No sé del cert en quina data exacta va passar, però sé que va ser durant 1715. O sigui, que podem suposar que el duc Maximilià recupara la sobirania de Baviera i la tensió en aquella zona "s'espatlla" - és a dir, baixa de nivell. Si m'acceptes aquesta interpretació, el nivell de caos a Baviera tornarà a baixar de 6 a 5, doncs es tracta d'un "event d'ordre" oposat al caos.

Acronim ha dit...

La lectura de Baviera em sembla perfecte.

La tirada d'altres estats europeus, semblaria que algú no compleix les seves promeses, o algú no veu acomplertes les seves expectatives... Potser les nacions del Bàltic no estan contentes amb el nou repartiment del món? Seria possible que els colons anglo-americans hi haguéssin posat el peu a Groenlàndia aprofitant el moment d'abandonament dels nòrdics a la zona, tot i que encara la veien com a pròpia?

Soldadets ha dit...

Ufffffffff... se m'ha acudit mirar-ho a la Wikipèdia i... hòsties, resulta que la Gran Guerra del Nord segueix activa, i més virulenta que mai! Per orient, Rússia està ocupant Finlàndia; mentre que per occident Dinamarca, Hannover i Prússia estan estrenyent la pinça sobre les possessions sueques a Alemanya. O sigui que la cosa podria anar per aquí, que els suecs reben alguna hòstia sonada en algun lloc?

Acronim ha dit...

Doncs jo no coneixia aquesta guerra, i mirant la wiki, sembla que sí, que a la fi de la guerra de successió les potències van girar la mirada cap al nord i van apretar Suècia fins que es rendí... potser ja toca. A finals del 1714 els otomans deixen anar el rei de Suècia, que el tenien com a ostage... L'home arribà a casa i es trobà un daltabaix. El 1715 el gastà intentant defensar la Pomerània sense éxit...I després direu que Joc de Trons està bé! Més història, si us plau!